xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Dolazi nam Božić i vreme darivanja, a vi još ne znate šta bi poklonili svojim najmlađima? Ne brinite, mis mo tu da vam olakšamo muke.


Predstavljamo vam dva najnovija i nanaprednija hoverboarda na tržištu: Xplorer Viper i Xplorer Hummer v2 koji u po karakteristikama dosta slični pa je i odabir dosta težak. Oba modela imaju pogon na dva snažna elektromotora ukupne snage 700W, a za dugotrajnost baterije se brine snažna i dugovečna Samsung baterija.


Prednost oba modela je naša nova Tao-Tao aplikacija koja vam omogućava potpunu kontrolu i prilagodljivost hoverboarda.





Kada je hoverboard spojen, mogu se podešavati razne postavke, na primer ograničenje brzine, osetljivost prilikom skretanja, snaga motora (utiče na domet) ili jednostavno na brzimu možete da odaberete jedan od tri moda: početni, srednji i napredni. Isto tako možete zaključati hoverboard putem vašeg smartphoea. Sama aplikacija prikazuje status baterije i to vrlo precizno uz napomenu da se baterija smatra praznom tek kada aplikacija pokaze 0%, temperaturu baterije, snagu, brzinu, i pređeni put u stvarnom vremenu. Aplikacija ima GPS funkciju gde vam prikazuje rute koje ste prešli i statistiku: prosečna brzina, ukupan put, vreme, vrlo slično fitness tracking aplikaciji. Još jedna odlična funkcija aplikacije je što je istovremeno i jedna vrsta društvene mreže gde se možete povezati sa prijateljima, organizovati trke, postavljati izazove i deliti svoje rute.


Kako bismo vam olakšali odabir hoverboarda odlučili smo da da ih isprobamo i testiramo. Uzeli smo oba hovera, stavili ih na najnaprednije postavke i krenuli napolje da ih izmučimo do krajnjih granica.



Prvo Xplorer Viper koji modernim sportskim dizajnom vrlo lako upada u oči, a dolazi u atraktivnoj crvenoj i crnoj boji, ima jaka prednja svetla koja pružaju odličnu vidljivost u daljinu što ga čini pogodnijim za vožnju noću. Viper ima velike točkove od 9“. gume su glatke, mekane, zakrivljenog oblika pa je trenje minimalno, čt donosi puno prednosti. Iako je deklarisana maksimalna brzina 12km/h, mi smo na asfaltu uspeli da postignemo brzinu pd 18km/h za svega 3 sekunde što do sad nismo uspeli ni sa jednim hoverboardom. Najveća prepreka na koju smo se u toku vožnje uspeli popeti bila je 5cm. Zbog svojih širokih i zaobljenih točkova vožnja po offroad terenima je veoma ugodna.


Xplorer Viper


Zatim je na red došao Xplorer Hummer V2, atraktivni offroad hoverboard koji ne poznaje granice. Ovaj moćan tenk dolazi u mat crvenoj i crnoj boji sa svetlima koja menjaju boji, pa noću osvetljava 1-2 metra udaljenosti. Zbog svojih širokih i grubih 8.5“ točkova sa dubokim šarama trenje je veliko, zato Hummer dobro prijanja na offroad terene tako da nema te podloge na kojoj će on proklizati. Pokazao se odličnim po blatu, šljunku, travi, snegu... zbog velikog trenja performanse su odlične, ali troši nešto više energije, stoga su maksimalni domet i brzina nešto manji. Mi smo prešli desetak km, ali u našu odbranu vozač Martin je imao 90kg pa ga je maksimalno izmučio. Maksimalna brzina koju smo postigli je bila 17km/h, a najviša prepreka na koju smo se u vožnji uspeli popeti je bila 5 cm.


Xplorer Hummer V2


Oba hoverboarda su posebno prilagođena da vam pružaju maksimalne performanse tokom celog raspona napunjenosti baterije i iskorišćavaju maksimum kapaciteta i istovremeno paze na samu bateriju kako bi potrajala što duže. Kada aplikacija javi da je status baterije pao na 2%, hoverboard vas automatski lagano usporava kako bi tih preostalih 2% baterije potrajali što duže, za razliku od nekih koji se jednostavno isključe, tako da sigurno nećete pasti. Osim toga hoverboard vam daje svetlosni signal u dva koraka: prvo lagano treperi, zeleno indikaciono svetlo kako bi vam dao do znanja da je baterija pri kraju, a kada pređe u način rada za skoro praznu bateriju svetlo poprima crvenu boju, a hoverboard počinje da pišti. Tada vam preostaje 5-10min vožnje. Nadamo se da smo vam dovoljno jasno objasnili razlike između Vipera i Hummera i da će svako od vas, zavisno od svojih želja, odabrati pravi model za sebe ili svoje mališane.


Autori: Jakov Barić, Dominik Kosmač, Anonija Jerbić, Martin Matešić