xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Zašto su e-trotineti toliko popularni?

30. april 2018. 10.40.28 CEST

U poslednja tri meseca broj električnih trotineta je jako brzo porastao.



Radi li se o kratkotrajnom tehnološkom trendu ili nečem drugom?


Električni trotinet je osmišljen kao jednostavno i lagano električno prevozno sredstvo za gradski prevoz, a upravo to je i njegova glavna svrha. Umesto zapinjanja u gužvi za vreme odlaska na posao jednostavno možete izbeći gužvu i manje vremena provesi putujući na posao. Šta to točno znači? Manje stresa, možete duže spavati i ne morate brinuti o parking mestu. E-trotinet je lagan i sklopiv tako da ga možete poneti gde god išli, čak i u prodavnicu.

Porazgovarao sam s nekoliko vlasnika e-trotineta zašto se to njima isplati. Evo najzanimljivih odgovora:



Željko- Kupio sam električni trotinet kako bih uštedeo na gorivu i izbegao gužve. Kada idem automobilom, do posla mi je potrebno 25-30 minuta jer se na mostu napravi čep, a čekajući gubim i vreme i novac tj. trošim gorivo krecući se 10 kilomatara na sat. Trotinet sam odlučio kupiti jer mi je delovao kao idealno rešenje mojih problema. Prvo, malen je i ne zauzima puno mesta gde god išao, drugo, brzina od 25 km/h je i više nego dovoljna, da mi sa njim do posla treba svega 15 minuta i još ne moram tražiti parking. Kada zbrojim koliko sam vremena i goriva uštedeo, ovo se stvarno isplati. Svima koji se vide u mojoj priči preporucujem da investiraju u jedan e-trotinet.


Tatjana- Svaki dan sam na posao putovala autobusom. Uvek sam išla na onaj raniji kako bih došla na vreme jer nikada ne znate kada ćete zapeti u gužvi. Tražila sam alternativu jer živim jednostavno blizu, a s obzirom da za nekoliko stanica mesečno moram plaćati punu cenu karte, odlučila sam da potražim alternativu. Guglala sam o jeftinijim opcijama prevoza i naletela na električne trotinete. Kupila me informacija da za 1000 km "gorivo" košta samo jedan Euro. Naravno, treba uzeti u obzir i cenu samog trotineta, mislim da je bio oko 48 000 dinara ili tako nešto. Kada pogledate kroz godinu dana, to vam ispadne jeftinije od javnog prevoza. Ideja mi se toliko svidela da sam isti dan kupila trotinet.


Željko i Tatjana su svakako doneli odličnu odluku i rešili svoje svakodnevne probleme. Ponekad se isplati investirati u nešto što će vam na kraju vratiti uloženo i svakako vas zabaviti.


Autor: Martin Matešić