xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Napravili smo listu od 8 uobičajenih razloga zašto nekad osećate stalnu glad i kako možete da se oduprete iskušenju.


Konzumirate previše rafinisanih ugljenih hidrata


Ako vam dan nije potpun bez čokoladne krofne, onda to znači da neprestano unosite rafinisane ugljene hidrate. Ovi rafinisani ugljeni hidrati snižavaju nivo šećera u krvi, što zauzvrat čini da se vaše telo oseća gladno u redovnim intervalima.


Lišeni ste sna


Pravilan san je neophodan za zdrav život. Nedovoljno spavanje povezano je sa brojnim fizičkim i mentalnim problemima. Kada ne spavate dovoljno, nivoi leptina opadaju, čineći da se osećate gladno i tako dolazi do prejedanja nezdravom hranom. Spavanje takođe pomaže u regulisanju grelina (hormona koji stimuliše apetit). Nedostatak sna povećava nivo grelina, zbog čega se osećate gladno kada ste lišeni sna.


Stalno ste pod stresom


Ne samo da ovo utiče na naše mentalno blagostanje, već i negativno utiče na naše telo. Prekomerni stres povećava nivo kortizola u telu – hormona koji podstiče glad i želju za hranom.


Ne pijete dovoljno vode


Koliko puta smo čuli da treba da pijemo najmanje 8 čaša vode dnevno, ali koliko puta to zaista učinimo? Voda je važna za funkcionisanje zdravog ljudskog tela. Voda može ograničiti vaš unos kalorija kada se konzumira neposredno pre obroka.


Jedete dok ste rasejani


U brzom svetu u kojem živimo, postali smo majstori u obavljanju više zadataka da na kraju jedemo ne shvatajući količinu. Kada smo rasejani, često gubimo iz vida koliko hrane zapravo konzumiramo i potpuno ignorišemo signale sitosti koje telo oslobađa, što dovodi do prejedanja.


Jedete veoma brzo


Brzina kojom jedete direktno utiče na to koliko se osećate gladni. Što brže jedete, veći je vaš apetit i postoje šanse da ćete se prejedati. Kada jedete polako i temeljno žvaćete, vaše telo ima dovoljno vremena da pošalje signale sitosti u mozak, čineći da se osećate siti i to može sprečiti da se prejedate.




Sjajne cene Xplorer fitness opreme!

Pogledajte sjajnu ponudu Xplorer fitnes sprava kod maxi.rs po super sniženim cenama klikom OVDE!