xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Da biste bili u najboljem fizičkom stanju, održavanje hidracije trebalo bi da bude glavni prioritet, jer je od vitalnog značaja za održavanje optimalnog krvnog pritiska, promovisanje zdravlja bubrega i pomoć u gubitku masti, između ostalih prednosti.


Ljudsko telo se sastoji od tri petine vode, pa kada je u pitanju nadoknada tečnosti, logičan izbor bi bio zamena vode sa više vode. I ima smisla. Dakle, koliko je vode potrebno za održavanje hidratacije da bi ti mišići radili i izbegli umor? Dobra početna tačka je pokušaj da popijete dve šolje vode oko dva sata pre bilo kakvog treninga i pijuckate oko 120-180 ml na svakih 15 do 20 minuta tokom treniga pomalo.


Postoje i druge dostupne opcije koje možete popiti da biste ostali hidrirani. Neki izgledaju očigledno, neki mogu iznenaditi. Ali svi su efikasni kao voda kada je u pitanju hidratacija. Napici koji sadrže male količine šećera, masti ili proteina zaista pomažu ili bolje nadopunjuju telo tečnostima od obične vode. Otkriveno je da pića sa malo šećera, masti ili proteina imaju bolji posao od vode u održavanju hidratacije muškaraca.


Evo nekih drugih izbora.


Oralna rehidracija


Ovo je rastvor elektrolita na bazi soli koji se prvobitno koristio za obnavljanje hidratacije izazvane dijarejom ili povraćanjem, ali je takođe od koristi za sportiste koji žele da se oporave od teških treninga. Sadrže dosta elektrolita koji pomažu da se zamene natrijum i kalijum koji su iscrpljeni znojenjem.


Mleko


Svi smo znali da mleko čini dobro telu, ali njegova efikasnost prevazilazi zdravlje kostiju izazvano kalcijumom jer sadrži i elektrolite kao što su natrijum i kalijum koji pomažu u zadržavanju tečnosti u krvotoku. Međutim, efikasnost mleka ide dalje jer se njegova kombinacija šećera, laktoze, proteina i malo masti kombinuje kako bi se usporilo iscrpljivanje tečnosti iz želuca, što vam pomaže da duže ostanete hidrirani. Mleko ipak nije tako loš izbor.


Sportska pića


Dobar izbor za većinu sportista kako bi se ponovo napunili energijom nakon treninga. Većina sportskih napitaka je bogata kalijumom i natrijumom, napravljena za brzo dodavanje tečnosti u telo i pomaže u povećanju nivoa šećera u krvi. Međutim, proverite etikete jer neka sportska pića takođe mogu biti kalorična.


Sok od lubenice (i lubenice):


Šta ovo supervoće nema u sebi? Niskokalorična, bogata vitaminima A i C, kao i kalcijumom, magnezijumom i kalijumom, kao i aminokiselinama kao što su arginin, leucin, lizin i tirozin, lubenica vas održava energijom i oporavlja, kao i hidrira.


Gazirana voda


Gazirana voda, penušava, gazirana alternativa vodi iz slavine, takođe predstavlja vrhunsku opciju za hidrataciju. Gazirana voda sadrži više natrijuma od obične vode, što je dobro za dopunjavanje tečnosti, ili pre nego što je uzmete, proverite etikete da biste bili sigurni da nije napunjena dodatnim šećerom ili veštačkim zaslađivačima.




Xplorer vam nudi Xiaomi bicikl za vežbanje koji omogućava uživanje u nežnim vežbama ili vežbama u stilu spinovanja iz udobnosti svog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl pogodan je za unutrašnju upotrebu i odlikuje se pogonom kaišem, magnetnim sistemom i pametnom tehnologijom. Ako ste zainteresovani za biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDE!