xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Svi smo nekada listali stranice korisničkog priručnika u potrazi za informacijama koje su nam potrebne, ali jednostavno nismo mogli da ih pronađemo. Zato smo sastavili ovaj zgodan vodič za sadašnje i buduće vlasnike e-trotineta.


KAKO SE PRAVILNO PUNI BATERIJA E-TROTINETA


Postoje samo tri koraka koja morate da pratite da biste napunili svoj e-trotinet:


Uključite punjač u utičnicu. Ako punjač ima lampicu, trebalo bi da svetli zeleno da pokaže da je uključen.

Povežite punjač sa priključkom za punjenje trotineta. Trotinet bi trebao pokazati da se puni.

Pustite trotinet da se puni dok se baterija ne napuni, a zatim isključite punjač.

Možete da punite svoj e-trotinet gde god želite – kod kuće, na poslu, u restoranu ili bilo gde drugde u javnosti – sve dok imate pristup ispravnoj utičnici (svi električni trotineti se mogu uključiti u bilo koju utičnicu).


SAVETI KAKO DA PRODUŽITE VEK BATERIJE E-TROTINETA


Tipična litijum-jonska baterija stari, a njen kapacitet će pasti nakon 500 do 1000 ciklusa punjenja/pražnjenja. Iako ovo možda ne zvuči mnogo, to znači da možete lako putovati između 5000-15000 km. I zapamtite – pad kapaciteta ne znači da će vek baterije pasti na nulu. Da, opseg bi se mogao smanjiti, ali postepeno, u početku za 10 do 20%.


Električni trotinet Xplorer S6 poseduje jaku bateriju koja omogućuje domet do 55km. Nosivost 120kg sa motorom od 500w i sa 2 amortizera obezbedjuje sigurnu i udobnu vožnju. Proverite odličnu cenu kod našeg partnera Shoppster.rs koja će važiti do isteka zaliha. Za više informacija kliknite OVDE!



KORISTITE OEM PUNJAČE


Ako oštetite ili zagubite svoj punjač, preporučujemo vam da preuzmete OEM punjač ili originalni punjač od proizvođača. Punjači za baterije nezavisnih proizvođača ili generički punjači baterija mogu koštati manje, ali je veća verovatnoća da će oštetiti vašu bateriju – mnogo je skuplje zameniti bateriju za e-trotinet nego punjač.


NEMOJTE PRAZNITI BATERIJU DO NULE


Litijum-jonske baterije se degradiraju kada njihov napon padne ispod 2,5 V. Predlažemo da ne dozvolite da baterija padne ispod 10%. Što se tiče održavanja baterije tokom zime, zapamtite da većina proizvođača preporučuje da prvo napunite bateriju do 50% i da je povremeno dopunjujete.


IZBEGAVAJTE VISOKE TEMPERATURE PRILIKOM PUNJENJA


Pošto su litijum-jonske baterije osetljive na toplotu, dobra je ideja da ih punite kada su hladne (a ne odmah nakon putovanja ili na jakom suncu). Takođe je bolje da se pune na sobnoj temperaturi – između 10°C i 25°C.


IZBEGAVAJTE VOŽNJU ODMAH NAKON PUNJENJA


Opet, to je zbog problema sa osetljivošću na toplotu. Vaše baterije se zagrevaju kada se pune, a poslednja stvar koju želite je da ih naprežete tako što ćete krenuti na vožnju čim se baterija napuni 100%. Dajte im vremena da se ohlade.


NE PUNITE BATERIJU DOK SPAVATE


Znamo da bi se neki od vas mogli protiviti ovome, ali preporučujemo to iz dva razloga: (1) radi sopstvene bezbednosti, u slučaju da nešto krene naopako, i (2) da biste izbegli prekomerno punjenje baterija.


Preporučujemo vam da uspostavite rutinu punjenja za vaš e-trotinet. Možete saznati vreme punjenja vaše baterije tako što ćete pogledati priručnik, stranicu sa informacijama o proizvodu na našoj web stranici ili koristeći ovu zgodnu kalkulaciju: kapacitet baterije (Ah) ÷ struja punjača (A) = vreme punjenja (h).


ODRŽAVAJTE VAŠ E-TROTINET ČISTIM I SUVIM


Baterije i voda se jednostavno ne mešaju, pa se pobrinite da vaš e-trotinet bude suv, i kad god vam se ukaže prilika, obrišite ga.


Nadamo se da će vam naši saveti biti korisni i pomoći će vam da maksimalno iskoristite bateriju vašeg e-trotineta.


Xplorer vam želi ugodnu I bezbednu vožnju!