xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Električni trotineti su postali popularan način putovanja - i potpuno razumemo zašto: laki su za upotrebu, ekološki prihvatljivi i naravno veoma zabavni!


Međutim, kao i kod mnogih drugih načina prevoza, postoje neka pravila koja treba poštovati da biste izbegli opasnosti. Ako budete svesni rizika i kako da se zaštitite, bićete sigurni na svom trotinetu. Naveli smo korake koje možete preduzeti da biste bili sigurni da se vozite bezbedno, a da pritom maksimalno uživate.


Nosite zaštitnu opremu


Prilikom vožnje sigurnosna oprema je od najveće važnosti. Budući da su motorna vozila koja mogu postići značajne brzine, električni trotineti – kada se neoprezno voze – mogu biti opasni.


Zaštitite glavu i nosite kacigu. Kaciga je verovatno najvažniji deo sigurnosne opreme. Obezbediće zaštitu od povreda glave, koje mogu biti fatalne.


Štitnici za laktove i kolena su drugi vitalni delovi sigurnosne opreme koju treba nositi kada ste na električnom skuteru. Laktovi i kolena često preuzimaju teret pada, što ih čini sklonijim povredama.


Jastučići dobrog kvaliteta će obezbediti zaštitu od neprijatnih ogrebotina i apsorbovati udarce od pada – pomažući da se spreče ozbiljnije povrede kao što su prelomi kostiju.


Održavajte redovno svoj e-trotinet


Redovno održavanje vašeg električnog trotineta je od suštinskog značaja kako biste bili sigurni da je i dalje bezbedan za vožnju. Ako bilo koji element vašeg trotineta, kao što su kočnice, ne radi ispravno, može doći do rizika.


Prvo i najvažnije, trebalo bi da pogledate uputstvo za upotrebu koje će biti priloženo vašem e-trotinetu. U njemu će biti navedeno koje opšte provere možete da izvršite. Važne stvari koje morate pratiti kao vlasnik električnog trotineta uključuju:


  • Zatezanje svih labavih šrafova
  • Obezbeđivanje guma da ostanu pod idealnim pritiskom
  • Redovna provera da se kočione pločice ne istroše do opasnog nivoa
  • Provera da li svetla funkcionišu

Električni trotinet Xplorer S6 poseduje jaku bateriju koja omogućuje domet do 55km. Nosivost 120kg sa motorom od 500w i sa 2 amortizera obezbedjuje sigurnu i udobnu vožnju. Proverite odličnu cenu kod našeg partnera Shoppster.rs koja će važiti do isteka zaliha. Za više informacija kliknite OVDE!



Uvek vozite sami


Može biti primamljivo dozvoliti svom prijatelju da skoči na zadnji deo vašeg trotineta dok se vozite. Nažalost, električni trotineti su dizajnirani samo za jednu osobu; nisu dovoljno veliki da izdrže dve osobe, niti su sposobni da ostanu stabilni pod prevelikim opterećenjem.


Pazite na brzinu


Ako se vozite u oblasti sa puno prepreka, smanjite brzinu. Udaranje u čvrstu prepreku, kao što je zid, pri velikoj brzini može biti fatalno.


Isto tako, ako ste neiskusan vozač, nije bezbedno da vozite trotinet do krajnjih granica.


Ako osećate potrebu za brzinom, od vitalnog je značaja da redovno proveravate svoje kočione pločice i da vodite računa o održavanju. Jednako tako, vodite računa da držite razuman put kočenja, kako biste bili sigurni da možete stati na vreme ako se pojavi neočekivana prepreka.


Pazite na bateriju vašeg trotineta


Razumno je da se upoznate sa kapacitetima baterije i kilometražom vašeg trotineta - ove informacije će biti uključene u vaše uputstvo za upotrebu. Pre nego što krenete na put, uvek se uverite da imate dovoljno snage baterije da pokrijete planiranu rutu.


Biciklističke staze su vaš prijatelj


Pokušajte da ostanete na biciklističkim stazama ili blizu ivičnjaka; vodite računa da vozite na ispravnoj strani puta. Takođe, pazite da ne vozite pešačkom stazom jer bi to moglo ugroziti pešake.


Parkirajte pametno


Budite fina osoba i ne ostavljajte svoj električni trotinet da blokira pešake ili prilaze. Takođe vas savetujemo da ne parkirate skuter preblizu automobila ili na privatnim parking mestima.