xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Oslobodite se stresa vežbanjem


Brz životni tempo i razne situacije svakodnevno nas podsećaju na stres.


Koliko stresan može biti život zauzete osobe, od tipičnog radnog dana ispunjenog stresom (saobraćajne gužve, rokovi, ).. do planiranja vaših finansija i bavljenje neočekivanim dešavanjima.


Bez obzira šta radili da ostanemo smireni, stres je tu svakog dana. Pa, šta možemo učiniti u vezi sa tim? Postoji jedan odličan način da se rešite stresa i istovremeno poboljšate zdravlje a to je trening.


Bilo koji koji oblik fizičke aktivnosti poboljšaće celokupno zdravlje i smanjiti stres, jedino je vazno da vežbate redovno i započnete nakon stresnog radnog dana.


Prednosti treninga

-Više endorfina

Fizička aktivnost povećava nivo endorfina. Endorfin pomaže u regulisanju stresa tako što čine da se osećate bolje.

-Trening može zameniti meditaciju Tokom treninga zaboravićete na stresne situacije tokom dana koncentišući se na pokrete svog tela.


-Poboljšanje raspoloženja

Redovno vežbanje povećava nivo samopouzdanja, smanjuje simptome blage depresije i anksioznosti. Vežbanje će takodje poboljšati vaš san koji je često poremećen stresom. Sve ove prednosti mogu vam olakšati svakodnevne stresne situacije nakon napornih radnih dana i pružiti vam osećaj kontrole nad vašim telom i životom.


Uspešan program treninga započnite dobrim planom iz udobnosti vašeg doma