xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Usvajanje zdrave ishrane i uključivanje rutine vežbanja u naš svakodnevni život, može biti jedan od najboljih načina da izgubite težinu bez patnje. Daćemo vam nekoliko sjajnih saveta kako da promenite svoje navike tokom vikenda, kako biste pospešili gubitak težine.


Ako osoba gubi težinu na zdrav i efikasan način, to je zato što je poboljšala svoje životne navike i bila je disciplinovana i dosledna u svojim pokušajima da smanji telesnu težinu.


Da li biste i vi želeli da ovo postignete? U tom slučaju, čitajte dalje!


Kako bi smršali, ljudi se trude da tokom nedelje budu dosledni i motivisani za vežbanje ili praktikovanje dijete. Ali šta se dešava kada ne znaju kako da održavaju tu rutinu vikendom ili praznicima? Dolazi do toga da ne ostvaruju svoje ciljeve i doživljavaju takozvani efekat odbijanja.


Nažalost, dva dana slobodnog vremena mogu upropastiti pet dana treninga. Čak mogu pokvariti nedelje dobrih navika. Dakle, možete se zapitati: šta mogu da uradim? Nikad se ne zabavljam tokom nedelje. Moram li da se uzdržavam i vikendom?


Izgubite težinu tako što ćete promeniti navike tokom vikenda


Tokom vikenda možete se prepustiti nekim poslasticama. Međutim, to ne znači da treba da budete neumereni. Pored toga, trebalo bi da pokušate da se krećete. Na primer, ne preporučuje se da pojedete veliku porciju deserta ako se ne krećete do ponedeljka.


Sada ne morate da idete u krajnosti i da odradite ceo trening da biste sagoreli poslasticu kojoj ste se prepustili. U stvari, jednostavno se možete odlučiti za rekreativne aktivnosti, koje ne samo da će vam pomoći da se krećete i sagorevate kalorije, već i da se zabavite.


Hajde da pogledamo neke ideje.


Ples


Ovo je odlična aktivnost za gubitak težine. Ako ste ikada dugo plesali na zabavi ili u klubu, verovatno ste se osećali prilično iscrpljeno. Međutim, da biste uživali u tome, ne morate da pijete puno alkohola (ili sode) i jedete brzu hranu! Ako vam je cilj da smršate, alkohol i nezdrava hrana neće biti dobri saveznici. Dakle, ako želite da se osvežite tokom plesa ili zabave, preporučujemo vam da popijete vodu.


Ples vam pomaže fizički, mentalno i emocionalno. Takođe doprinosi gubitku težine i poboljšava telesnu građu. Ovo se direktno odražava na vaše zdravlje smanjenjem rizika od bolesti, navodi se u članku objavljenom u časopisu Circulation Research.


U stvari, stalno kretanje ne samo da pogoduje sagorevanju velikog broja kalorija, već i:


  • Poboljšava zdravlje srca
  • Aktivira vaš metabolizam
  • Ples jača vaše zglobove i kosti
  • Promoviše fleksibilnost

Pored toga, smejte se i oslobodite se napetosti.


Promenite svoje navike u ishrani na porodičnim izlascima


Izlazak sa porodicom ili prijateljima radi fizičke aktivnosti je odličan način da smršate tokom vikenda. Planiranje šetnji i planinarenja će vas motivisati da tako i nastavite. Ovo će učiniti da vaše telo sagoreva kalorije i bude aktivnije. Porodični izlasci su ekvivalentni vežbanju u teretani za vikend: dobićete dosta kardio treninga i druženja.


Ako obično vežbate tokom nedelje ili vaš posao uključuje veliki fizički napor, ovo će vam pomoći da održite svoje telo aktivnim. Pored toga, grupne aktivnosti su uvek veoma dobri društveni stimulansi.


Izgubite težinu kupovinom


Koliko god to izgledalo neverovatno, kupovina nam pomaže da izgubimo težinu. Duge šetnje i oblačenje i skidanje odeće pokreću vaš metabolizam: sagorevaju se kalorije i stimulišu mišići. Iako se možda ne čini tako, to je aktivnost vrlo slična džogiranju, trčanju ili plesu. U stvari, sličniji je ovom poslednjem, jer takođe favorizuje razvoj društvenih veština kada se radi u društvu. Osim toga, činjenica da ćemo dobrom kupovinom izgledati bolje, takođe vam daje pozitivni stimulans u smislu raspoloženja.


Očigledno, ova aktivnost nema iste efekte kao intenzivne vežbe, ali će dati rezultate. Svi su se u nekom trenutku nakon kupovine osećali umorno, i to nije slučajnost!


Obavezno spremajte zdrave recepte


Ne možemo da napuštamo kuću svakog vikenda, bilo da je to zbog zdravlja ili jednostavno zato što pada kiša ili imamo puno poslova. Međutim, to ne znači da ne možete učiniti nešto da izgubite težinu dok ste još aktivni. Istraživanje određenih namirnica koje su dobre za vaše zdravlje će mnogo pomoći kada je u pitanju primena novih recepata. Ovo će vas takođe zaokupiti tokom vikenda i pomoći će vam radnim danima.


Rafinisano brašno možete zameniti integralnim i izabrati zdravije alternative šećeru kao što su stevija ili med, na primer. Takođe, zapamtite da je adekvatan unos vlakana neophodan za podsticanje sitosti i na taj način mršavljenja, prema studiji objavljenoj 2017.


Promenite vikend navike i smršajte u društvu partnera


Uključivanje porodice ili partnera u sve aktivnosti tokom vikenda značajno pojačava vašu želju i šanse da izgubite težinu. Možete da uključite svog partnera u sve gore navedene navike. Igrajte sa patnerom, idite u kupovinu, kuvajte zajedno, imajte seks i šetajte.


Promenite svoje navike tokom vikenda i krećite se više da biste smršali


U ovom članku smo vam pokazali da postoji nekoliko alternativa za zabavu vikendom koje zapravo mogu promovisati zdrav način života i gubitak težine. Na kraju krajeva, ako želite da dobijete različite rezultate, ne možete uvek da radite istu stvar!

Promenom nekoliko jednostavnih navika u svom životu možete steći zdravlje i vitalnost. Gledajući sebe drugačije, osećaćete se drugačije! Pa šta čekate? Uživajte u vikendima, nastavite da se krećete i izgubite težinu!




SJAJNA CENA SOBNOG BICIKLA + POKLON RUČNI GRIP SA BROJAČEM ILI STEZNIK ZA GLEŽANJ!


Xplorer vam nudi sobni bicikl za vežbanje Xplorer Resolve. Xplorer Resolve idealna je sprava za početnike i napredne korisnike jer se na njemu mogu odraditi lagani, ali i intenzivni treninzi. Vežbanjem na sobnom biciklu smanjuju se masne naslage, jača muskulatura te se poboljšava kardiovaskularni sistem. Sagorevanje kalorija nikad nije bilo lakše, a sada je moguće i iz udobnosti svog doma. Računar sa LCD ekranom prati: brzinu, potrošene kalorije, puls, skeniranje, udaljenost, vreme.


Kliknite za više detalja OVDE!